Julehjertesmykket

Du kan støtte julehjælpsindsamlingen ved at købe årets julehjertesmykke.
Det er lavet i samarbejde mellem skolernes Et hjerte for alle og smykkedesigner Rie Meyer.

Julehjertesmykket sælges fra den 26. november til den 10. december og kan købes følgende steder:

Rita’s Guld-Sølv, Jernbanegade, Tinglev
Karger Beauty, Storegade 20, Aabenraa
Super Brugsen Rødekro, Hærvejen 18
Super Brugsen Løjt, Løjt Storegade
Rie Meyer, Bovvej, Padborg
Kirken i Julehjertebyen Aabenraa


Skolernes-hjerte for alle

har udviklet et projekt som alle skolerne fra Aabenraa kommune kan tilmelde sig til. Der er undervisningsmateriale klar, omkring emnet: næstekærlighed/ medmenneskelighed og fattigdom og om hvordan den kan ses og vises i vores samfund. Hvert år er der også et underemne. I 2016 er emnet ”som ringe i vandet”.

Eleverne skal ud fra den nye viden lave et digt om næstekærlighed og om underemnet. Ud fra dette digt skal eleverne lave et forslag til et design af et smykke. Alt dette samles i en digttrailer, og sendes ind til Skolernes-hjerte for alle.

Ud fra de indsendte digttrailers udvælger guldsmeden og Et hjerte for alle, 3 digttrailers/forslag til designs. De 3 udvalgte får en dag sammen med guldsmeden, som sammen med børnene laver et forslag til et design. Disse tre forslag tager guldsmeden med hjem og arbejder videre på design. Guldsmeden og Et hjerte for alle udvælger derefter en vinder.

Skolebørnene ved ikke hvem vinderen er før smykket afsløres den 26. november, hvor de vil læse deres digt op og skal løfte sløret for smykket.

I år er guldsmeden Rie Meyer.

Projektet er en årlig begivenhed og skolerne kan tilmelde sig hvert år i august, på hjemmesiden www.skolernes-projektagent.com